Järlahuset - Logo

Verksamheter

Saltsjö Square Dancers

Vad är Square Dance? (squaredans på svenska)
Dansen går till så att man ställer upp fyra par i en fyrkant (därav namnet) och följer dansinstruktioner, calls, som framförs av en dansledare som kallas caller. Dessa calls, kan kombineras på många olika sätt så att varje dans blir unik. För varje dansare blir upplevelsen både fysisk dans och lite intellektuell utmaning.

Musiken är mycket varierande och kan vara pop, rock, country, schlager, jazz etc. Tempot är sådant att det går att promenera i lagom takt. Squaredansen är mycket social, det krävs samarbete med övriga dansare, för ett lyckat resultat och en rolig upplevelse. Det är ingen tävlingsdans.

Dansen är internationell och dansas på samma sätt över hela världen och språket som callern använder är engelska. I Sverige räknas squaredans som friskvård, precis som annan fysisk aktivitet. Den har dessutom fördelen att aktivera hjärnan på ett konstruktivt sätt som ger avkoppling från stress.

Saltsjö Square Dancers är en dansklubb i Nacka bildad 1987. Det finns flera andra klubbar i Stockholmsområdet som vi har utbyte med, genom öppna danser och kurser. Man får nya vänner som delar dansintresset. Gemensamma fester och utflykter är vanliga i det sociala squaredanslivet.

Vi har kurser i Järlahusets stora sal, en trevlig och inspirerande miljö. Välkommen att prova på utan kostnad. Kontakta klubbens ordförande, kontaktinfo nedan.

Squaredans - Gymping för kropp och knopp
Calle Brunér, ordförande
08-718 06 18
calle.bruner@swipnet.se
saltsjo.se

Qigong

På tisdagar mellan kl 12 - 13 håller Britt i Qigong.
För information kontakta Britt Petterson 073-5517225.

SeniorNet

Vid vissa tider i Järlahuset träffas SeniorNet för att tillsammans med seniorer utforska den spännande och digitala världen.

För information kontakta Angela Berglund 070-5263881.
Kulturföreningen
Kontakt
Kontakt
info@jarlahusetnacka.se
Följ oss
Adress
Järla Skolväg 15
131 40 Nacka